Uddannelse i mindfulnessbaseret terapi – Modulbeskrivelse.
På modul 1 lærer du om tilknytningsteori. Du lærer om, hvordan relationelle og generationelle traumer opstår, og hvordan vi heler følelsesmæssige sår. Vi arbejder med følelsesmæssig heling, og der vil være fokus på skam og forkertgørelse i familiedynamikker, og de konsekvenser det har for menneskers trivsel. Vi går i dybden med selvværd og skammens problematik, arbejder med hvordan mennesker kommer ud af ”osteklokke-følelsen” og ”forkerthedsfølelsen”.
Du bliver undervist i menneskesyn, i identitet og selvværd, og i hvordan vi som mennesker finder ro i os selv, får stærkt selvværd, finder os selv og hviler i os selv. Vi berører også den narrative terapi og perspektiver, der skaber en tillidsfuld måde at være i verden på.
På modul 2 går vi ned i specifikke og udbredte problematikker i vores kultur; Depression, stress, angst, vrede, forladthed, parforholdsproblemer afhængighed og kriser. Vi går i dybden med behandling og hvordan tanker, følelser og krop spiller sammen.
Du lærer om ”den indre dialog”, hvordan du afvæbner den indre kritiker og kommer perfektionisme og 0-fejlskultur til livs. Du lærer at hjælpe mennesker til at blive mere indrestyrede og mindre ydrestyrede.
Vi arbejder videre med Relatefulness som metode. Du bliver undervist i, hvordan du kan holde rummet for dig selv og andre samtidigt.
Fra trigget til tryg: Vi arbejder med, hvordan vi bevæger os fra en trigget tilstand til en tryg. Vi fokuserer på nervesystemets forskellige funktioner, og arbejder på at registrere, regulere og italesætte, når vi er triggede. Vi træner at genkende ”angrib, flugt og frys reaktioner”, og opdage, hvordan vi kan finde tryghed, i os selv og sammen. Vi arbejder i teori og praksis med, hvordan vi kan regulere os selv og hinanden, når vi er triggede.
På modul 3 går vi yderligere i dybden med nervesystemets funktioner. Vi arbejder med mindfulness og relationer. Du bliver undervist i, hvordan du bruger det relationelle felt mellem dig selv og klienter, og hvordan du hjælper klienter med deres relationelle udfordringer. Vi arbejder videre med det sprog, som vi kan bruge, når vi er triggede, som skaber tryghed og stærke relationer.
På hvert modul veksler vi mellem undervisning i terapeutisk mindfulness, praktiske øvelser og teori. Alle dage er der undervisning fra kl. 9.00 til 12.00 og fra kl. 13 til 16. Der er frokostpause mellem 12-13 og pause hver time efter 50 minutters undervisning. Der er også tid til spørgsmål og refleksion.
Der er på hvert modul øvelser i gruppen, i par og der er livedemonstrationer af terapeutiske samtaler. Der er max 20 deltagere på holdet. Du vil desuden få 2 terapeutiske individuelle samtaler med mig. Vi mødes også 5 aftener i alt online og vi mødes IRL en hel lørdag, hvor vi træner mindfulness og relatefulness. Aftenmøderne vil være fra kl. 17.30. til 20.00. Du får et netværk af ”mønsterbrydere” og en fælles onlinegruppe med sparring og makkerstøtte. Jeg underviser på alle moduler.
Der er ”lektier” imellem modulerne i form af pensum. Du får bogen ”Hel dine følelser med mindfulness og medfølelse”, og du vil få anvist et pensum med bøger om nervesystemet, tilknytning, familiedynamikker, mindfulness og medfølelse.
Datoer: Vi starter op med de individuelle samtaler i januar. Vi tilrettelægger tidspunkt for samtalerne sammen. Lørdag d. 27. januar mødes vi alle til undervisning og træning i mindfulness og relatefulness. De tre moduler ligger d. 22.-23. februar, d. 26.-27.april og d. 21.-22. juni. De 5 aftener vi mødes online er lagt: d.10/2., d.19/3, d.14/4 og d.15/5 og d.4/6.
Er der lige en dato, der passer dårligt for mange, kan den rykkes.
Skriv til mig for at høre mere eller få et zoomkald, hvor vi ser om uddannelsen er noget for dig på mail@camillabruun.dk